zaterdag 10 oktober 2009

Geld teveel? Koop een nummerplaat

Je bent zo rijk dat het eigenlijk niet meer uitmaakt wat je spendeert en je wil dat ook laten zien op de weg? Koop een nummerplaat met "speciaal" nummer!

De overheidsdienst voor transport organiseert regelmatig veilingen waar je uitsluitend zo'n hebbedingetjes kan kopen, makkelijk toch? Of wil je met zo'n ordinaire nummerplaat (1 letter + 5 cijfers) gezien worden misschien?

De laatste veiling vond vorige week plaats en had de volgende hoogtepunten: G1111 voor 1.100.000 dirham (delen door 5 en je hebt ongeveer de euro's), E17 voor 2.100.000 en I44 voor 2.300.000. De hele veiling bracht 15 miljoen dirham op, wat eigenlijk klein bier is als je weet dat vorig jaar het record aller tijden werd gebroken met de verkoop van het nummer 1, voor een slordige 52.200.000 dirham (en ja, ik heb het aantal 0'en nageteld).

Het goede nieuws bij al die decadentie? 1° Er gaan miljoenen en miljoenen van de opbrengst naar het goede doel (o.m. verkeersslachtoffers). 2° Als je zo'n speciale nummerplaat ziet opdagen, dan weet je dat je maar beter aan de kant gaat (of wie dacht je dat bij een ongeval in fout zal zijn?).

1 opmerking:

  1. Gelukkig loodst The Edge u daar goe tussen alle cowboys op die 8 rijstroken ! Met de YippieYaaHee zou ik me in zo'n omgeving precies ni helemaal op mijn gemak voelen!

    BeantwoordenVerwijderen