maandag 7 september 2009

Outrun: the Sheikh Zayed edition

Voor de heren die van mijn pre-playstation-generatie zijn en op de kermis al eens een lunapark onveilig maakten, zal Outrun geen onbekende zijn. Voor de anderen (= vrouwen, wezen en invaliden): het was een race-spelletje dat door de huidige pubers als pre-historisch zou beschouwd worden. Onderstaande screenshot is trouwens van een veel modernere versie van hetzelfde spel.

Soit, elke dag opnieuw moet ik eraan denken als ik na het werk langs Sheikh Zayed road naar huis rij. Dat is een soort van autosnelweg met in elke richting tussen de 5 en de 8 vakken die je, parallel met de kust, van Dubai tot Abu Dhabi kan brengen en waarlangs heel wat wolkenkrabbers gebouwd zijn.

Erg populair om daar tussen de andere wagens te slalommen en dat is dan ook de hobby van een aantal bestuurders van - voornamelijke dure - auto's. Flitscamera's ten spijt, en wees maar zeker dat ze werken, knallen ze overal tussendoor. En momenteel, zo rond een uur of zes s'avonds, is het helemaal feest want dan moeten ze allemaal dringend naar huis voor de Iftar-maaltijd net na zonsondergang (Ramadan, remember). Geen wonder dat de dodencijfers in het verkeer hier nog altijd astronomisch hoog zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten