zaterdag 28 november 2009

Zatte vrijdag

Allereerst mijn nederigste excuses voor de windstilte op de blog... na mijn opmerking over een Belg als Europese premier bleek de realiteit straffer dan de fictie. Niet alleen is het bovenstaande intussen bevestigd, bovendien hebben we (jullie?) nu nonkel Yves terug als 1ste minister.

Soit, reden genoeg dus om hier het verdriet wat te verdrinken. Een goeie formule daarvoor: de vrijdagbrunch. Oorspronkelijk een leuke manier voor lokale families om samen tijd te besteden en te eten op de meest heilige dag van de week. Zowaar een eerbaar doel.

Voor het expat-gepeupel werd een alternatieve formule bedacht: betaal genoeg en je kan je 4 uur lang es goed laten gaan wat eten en drinken betreft. En het komt in verschillende thema's: vorige week in het Belgian Beer Cafe met... Belgische bieren, jawel. Deze week dan weer in de open lucht, naast het zwembad, met cocktails a volonte (sorry, geen gemakkelijk toegankelijke accenten op dit keyboard.

Het enige rare aan zo'n brunchformules is het tijdsaspect: tegen een uur of vier in de namiddag lijkt het alsof je al een stuk verder gevorderd bent. Voordeel daarvan: je kan je kater nu een jetlag noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten